user_mobilelogo
Gevel hoofdfoto.png

Gevelisolatiesysteem (EPS)

Werken met Gevelisolatiesysteem (EPS)

Werken met Gevelisolatiesysteem (EPS)

Een ongeïsoleerde gevel is verantwoordelijk voor maar liefst 30% van alle warmteverlies. Bovendien zorgt een sluitende gevelisolatie ook voor betere levenskwaliteit, een gevoel van welbehagen én een meerwaarde voor de woning. Niet verwonderlijk dus dat de nieuwste technologie van gevelisolatie steeds populairder wordt, ook bij passiefbouw.

Gevelisolatiesysteem met polystyreen (EPS) heeft het voordeel dat er een luchtspouw is tussen het isolatiemateriaal en de uiteindelijke gevelbekleding. Het nadeel is wellicht dat het een vrij bewerkelijk systeem is. Bij dit gevelisolatiesysteem is EPS de isolator, EPS heeft een warmtegeleidingscoefficient van 0,035, dus vrij gunstig, er zijn echter nogal wat lijnen in het systeem die een dunnere laag EPS hebben, dus waarschijnlijk lijnen met een iets geringere isolatiewaarde.


Een sluitende jas voor winter en zomer.

De gevelisolatieplaat is met zijn uitstekende lambda-waarde specifiek ontwikkeld om de thermische isolatie met 20% te verhogen en om koudebruggen bij de montage te vermijden. Het speciale tand- en groefsysteem staat borg voor een perfect sluitend systeem, het stabiele plaatoppervlak en de glasvezelmat in de wapeningsmortel zorgen dan weer voor maximale stevigheid. Het ATG-attest, samen met de Europese ETA-goedkeuring, onderstrepen het hoge kwaliteitsniveau van het systeem. Het maatvaste oppervlak draagt bij tot een uitstekende hechting van de kleef- en wapeningsmortel