Veelgevraagd

Voor buiten isolatie is er een premie indien de R-waarde gelijk is of hoger dan 3 m² K/W.  We staan u graag bij voor het vervolledigen van het dossier.

Raadpleeg hiervoor de stedenbouwkundige dienst van uw stad of gemeente. Deze kunnen verschillen per regio.

Normaal zal de aangebrachte crepi dampdoorlatend zijn en aldus geen probleem geven met spouwmuurisolatie. Het aanbrengen van een nieuwe laag kan dus perfect omdat deze ook dampdoorlatend is. Indien de crepi geverfd is, moet er wel eerst een hechtingslaag worden aangebracht. 

Het laten aanbrengen van een crepi gevel brengt heel veel interessante voordelen met zich mee. Eén van die voordelen heeft betrekking tot de veelzijdigheid van de materialen die gebruikt worden bij een crepi gevel. Het is namelijk op verschillende manieren mogelijk om een dergelijke gevel te realiseren. U kunt de pleister die gebruikt wordt bijvoorbeeld aanbrengen op de oorspronkelijke, oude gevel, maar u kunt er eveneens voor kiezen om er een extra isolerende laag tussen te steken. Op deze manier slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap. U zorgt er immers niet alleen voor dat uw gevel er terug als nieuw uit ziet, maar daarnaast verbetert u de isolerende werking van uw huis aanzienlijk.

Gevelrenovatie is synoniem met je woning een nieuwe look geven. In de meeste gevallen wordt het voegwerk onder handen genomen. Daarmee kan je je gevel zijn oorspronkelijke brio teruggeven. Maar evengoed kan je voor het voegsel een andere kleur kiezen wat voor een fris en verrassend effect zorgt.
Maar het is ook mogelijk om het op een andere manier aan te pakken en de look drastischer te veranderen. Sierpleister of crepi is daar een treffend voorbeeld van. Uiteraard kan je dan ook je gevel volledig in een ander kleur stoppen.

Heb je een nieuw huis gekocht en ziet de gevel er niet meer patent uit? Dan is gevelrenovatie de ideale oplossing. Op die manier ziet je woning er weer als nieuw uit en kan je de gevel volgens je eigen smaak aankleden. Gevelrenovatie is specialistenwerk en je doet dan ook het beste een beroep op een externe firma!

Wanneer je crepi in combinatie met een isolatiemateriaal toepast als gevelbekleding, heeft dat verschillende voordelen. Zo is isoleren van buitenaf veel eenvoudiger dan isoleren van binnenuit. Je verliest binnenin geen kostbare ruimte en je hoeft je interieur ook niet te beschadigen. Van buitenaf isoleren heeft ook als voordeel dat er geen koudebruggen kunnen optreden. Je woning zal in één grote isolatieschil zitten.

Over crepi bestaat soms nog wat onduidelijkheid bij de consument. Zo werd er in het verleden wel eens gezegd dat crepi op een gegeven moment scheurtjes gaat vertonen. Tien jaar geleden was dat inderdaad zo maar de ontwikkelingen op het gebied van bepleisteringen hebben natuurlijk niet stil gestaan. Zo is men de laatste jaren gebruik gaan maken van siliconenpleister. Dit materiaal is zeer elastisch, en zal dus zeker niet snel scheuren. Het zal ook niet gaan verkleuren, zoals in het verleden soms het geval was. Een gevel die net is gerenoveerd met crepi ziet er prachtig uit en blijft er ook prachtig uitzien.