Gevels in nieuwbouw,
renovatie en isolatie.

Een gevel is de eerste indruk voor elk gebouw, net zoals een gezicht voor een persoon. Bij Gevelconcept Waelkens zijn we  gespecialiseerd in het ontwerpen, bewerken en plaatsen van alle soorten gevels voor gebouwen.

Gevelsystemen

Thermische gevelisolatie

Thermische gevelisolatie is een systeem waarbij isolatieplaten worden aangebracht op de buitenzijde van de gevel om zo de isolatiewaarde van de woning te optimaliseren. Dit systeem bestaat al meer dan 50 jaar en is in gans Europa reeds op miljoenen gebouwen toegepast. De hoeveelheid energie die een gezin nodig heeft om de woning te verwarmen wordt zo tot een minimum herleid, zowel bij nieuwbouw als renovatie

Gevelisolatiesysteem EPS

Gevelisolatiesysteem met polystyreen (EPS) heeft het voordeel dat er een luchtspouw is tussen het isolatiemateriaal en de uiteindelijke gevelbekleding. Het nadeel is wellicht dat het een vrij bewerkelijk systeem is. Bij dit gevelsysteem is EPS de isolator. EPS heeft een warmtegeleidingscoefficient van 0,035 en dus vrij gunstig. Er zijn echter nogal wat lijnen in het systeem die een dunnere laag EPS hebben, dus waarschijnlijk lijnen met een iets geringere isolatiewaarde.

Houtwolplaten

Isoleren met houtwol is een ecologische manier van isoleren. Het materiaal is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en het het is later ook weer volledig te recycleren volgens het ‘cradle to cradle’ principe. Houtwol heeft een hoge warmte-opslag capaciteit, is damp-open en heeft ook goede geluidsisolerende eigenschappen.

Traditionele gevelbekleding

Steeds vaker kiezen mensen er voor om gevelbepleistering aan te brengen en ze weten waarom. Door gebruik te maken van dit type afwerking voor uw gevel kunt u namelijk rekenen op verschillende zeer interessante voordelen:
          • Gevelbepleistering is zeer betaalbaar
          • Uw gevel geniet een optimale bescherming
          • Het ziet er strak uit
          • Gevelbepleistering is bijzonder duurzaam en gaat bijgevolg jaren mee

Steenstrips

Steenstrips worden toegepast als onderdeel van een buitengevelisolatie systeem, of als gevelbekledingssysteem voor prefab en industrie. Bovendien zijn ner honderden variaties en sorteringen mogelijk. Zo werken we samen aan een echt duurzame en mooie woningvoorraad.

Binnen bepleistering

Binnenbepleistering

Wie bouwt aan een nieuwe woonst of in zijn huidige woonst renovatiewerken wil uitvoeren, stoot vroeg of laat op de noodzaak van pleisterwerken. Binnenbezetting is een van de leukste stappen in het bouwproces omdat je woonst er plots groter, lichter en mooier uitziet "eindelijk, een echt huis".