Traditionele gevelbekleding

Werken met traditionele gevelbekleding

Tradioneel

Steeds vaker kiezen mensen er voor om gevelbepleistering aan te brengen en ze weten waarom. Door gebruik te maken van dit type afwerking voor uw gevel kunt u namelijk rekenen op verschillende zeer interessante voordelen:

       – Gevelbepleistering is zeer betaalbaar
       – Uw gevel geniet een optimale bescherming
       – Het ziet er strak uit
       – Gevelbepleistering is bijzonder duurzaam en gaat bijgevolg jaren mee

Twee verschillende soorten

Indien u heeft besloten om bepleistering aan te brengen op uw gevel kunt u dat op verschillende manieren doen. Er bestaan tegenwoordig namelijk twee verschillende soorten bepleistering:

          – Kunstharspleister
          – Minerale gevelbepleistering

De kunstharspleister is de populairste van de twee, in het bijzonder omdat ze uitstekend bestand is tegen invloeden van het weer. Het bindmiddel is dan ook bijzonder kwalitatief en bestaat uit een mix van siloxaan, silicone en silicaat. Dit type bepleistering wordt tegenwoordig haast altijd gebruikt bij de realisatie van een nieuwbouw. Dit neemt niet weg dat de minerale gevelbepleistering eveneens uitstekend is, alleen geniet zij een hogere waterdampdoorlatendheid. Vooral oudere gebouwen die te maken hebben met opstijgend vocht worden daarom van dit type bepleistering voorzien.

Uitstekende bescherming voor uw gevel

Gevelbepleistering brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Allereerst is het zo dat gevels die worden voorzien van bepleistering steeds zo optimaal mogelijk worden beschermd tegen de invloeden van het weer. Veel gevels zien door de jaren heen bijzonder af door het steeds slechter wordende weer, maar daar biedt gevelbepleistering een uitstekende oplossing voor. Dat is echter nog niet alles, want verder is het ook zo dat een dergelijke gevel eveneens waterdamp doorlatend is. Met andere woorden, waterdamp in uw woning kan steeds vlot naar buiten worden afgeleid waardoor de kans op vochtplekken aanzienlijk wordt verlaagd. Wie zijn of haar gevel zo optimaal mogelijk wil besparen kan er dus zonder probleem voor kiezen om gebruik te maken van gevelbepleistering.

Is gevelbepleistering echt zo betaalbaar?

Gevelbepleistering is één van de meest duurzame manieren om uw gevel te beschermen en af te werken en dat zorgt er voor dat veel mensen zich de vraag stellen of ze wel zo betaalbaar is als wordt gezegd. We kunnen echter geruststellen, gevelbepleistering is zeer betaalbaar. Uiteraard is de kostprijs die u zult moeten betalen wel afhankelijk van de omvang van de gevel, en het  type pleister.