Gevelisolatiesysteem EPS

Werken met Gevelisolatiesysteem (EPS)

EPS_Carbon

Een ongeïsoleerde gevel is verantwoordelijk voor maar liefst 30% van alle warmteverlies. Bovendien zorgt een sluitende gevelisolatie ook voor betere levenskwaliteit, een gevoel van welbehagen én een meerwaarde voor de woning. Niet verwonderlijk dus dat de nieuwste technologie van gevelisolatie steeds populairder wordt, ook bij passiefbouw. Gevelisolatiesysteem met polystyreen (EPS) heeft een warmtegeleidings-coefficient van 0,032 en dus vrij gunstig.
EPS gevelisolatie is een uitstekend isolatiemateriaal voor buitengevels. Het is een isolatieplaat van geëxpandeerd polystyreen hardschuim. Het materiaal bevat tal van gesloten luchtbellen met binnenin stilstaande lucht. Ze worden in de vorm van stijve panelen tegen de bestaande buitengevel geplaatst. De EPS buitengevelisolatie kan afgewerkt worden met tal van materialen.

Een sluitende jas voor winter en zomer. De gevelisolatieplaat is met zijn uitstekende lambda-waarde specifiek ontwikkeld om de thermische isolatie met 20% te verhogen en om koudebruggen bij de montage te vermijden. Het speciale tand- en groefsysteem staat borg voor een perfect sluitend systeem, het stabiele plaatoppervlak en de glasvezelmat in de wapeningsmortel zorgen dan weer voor maximale stevigheid. Het ATG-attest, samen met de Europese ETA-goedkeuring, onderstrepen het hoge kwaliteitsniveau van het systeem. Het maatvaste oppervlak draagt bij tot een uitstekende hechting van de kleef- en wapeningsmortel